Coaching

Laten we samen diepzielduiken!

Graag bied ik jou een veilige, warme plek waar ruimte is om te voelen wat je werkelijke verlangens zijn. Om belemmerende patronen te herkennen en los te kunnen laten, zodat je weer vrijer kan leven. 

Mijn specialiteiten

Familieopstellingen 

Ik werk onder andere door middel van familieopstellingen. Welke keuzes je maakt in je leven en hoe je je gedraagt, wordt voor een groot deel bepaald door de familie waarin je bent opgegroeid. De patronen die toen zijn ontstaan kunnen je nu nog in de weg zitten om je eigen pad te bewandelen.

De kracht van familieopstellingen is dat dit voorbij woorden gaat. Een opstelling valt niet te sturen waardoor je heldere antwoorden krijgt vanuit je ziel/hart/kern in plaats van vanuit je hoofd. 

Dit zijn de antwoorden die je nodig hebt om weer een stap te kunnen zetten. Je ziel krijgt als het ware een zetje, en zo zal de oplossing/ het inzicht/jouw waarheid/zich aan je ontvouwen. 

Horen wat er diep van binnen speelt

Oftewel horen wat de ziel zegt ipv wat je hoofd je vertelt. Het brein is druk en overstemd regelmatig de subtiele zachte aanwijzingen van de ziel, terwijl je ziel vaak hele belangrijke dingen te zeggen heeft.

In mijn coachingsessies probeer ik als coach door de woorden heen te luisteren. Vaak hoor ik verhalen die de cliënt zichzelf graag wil laten geloven zodat zij het gedrag kan continueren waarmee zij al bezig is. Mijn taak is om het mentale stuk te omzeilen en te zakken naar dat gevoel, die diepere laag, te zakken naar het lijf en haar werkelijke waarheid. En zo naar voren te laten komen wat dat deel van jouw te zeggen heeft.

Zelfliefde/zelfcompassie

Hoe sterker je zelfliefde is hoe makkelijker je door het leven gaat. Je kan diepere relaties met mensen aangaan, je maakt je meer druk over wat jij vindt of wil, en minder om wat anderen daarvan zullen vinden. Hierdoor kies je sneller voor een relatie/baan/vriendschappen die echt bij je passen. Gewoonweg omdat je voelt dat jij dit waard bent (dit klinkt misschien cliché, en als een open deur, maar desalniettemin is het wel waar!) 

Vrouwelijkheid

In de wereld waarin wij leven draait het voornamelijk om mannelijke energie en is het soms lastig om ook je vrouwelijke kanten naar voren te laten komen in je leven. 

Wat ik bedoel met vrouwelijke energie: zachtheid, gevoeligheid, flow, intuïtie, leven vanuit je hart, overgave, vertrouwen. 

Doen wordt vaak belangrijker geacht dan zijn.
Denken belangrijker dan voelen.
Logica belangrijker dan intuïtie

En daar gaat het volgens mij mis. Juist die balans is zo belangrijk! Zoveel mensen hebben ergens de boodschap opgepikt dat mannelijke energie (logica, doelen behalen, daadkracht etc) belangrijker is dan de vrouwelijke energie. Met als gevolg dat ze contact met de vrouwenkracht zijn kwijtgeraakt. 

En dat is eeuwig zonde! De wereld schreeuwt om meer vrouwelijkheid. Het herontdekken van je vrouwenkracht is wat mij betreft dan ook één van de belangrijkste dingen die je als vrouw kan doen. Vooral voor jezelf maar ook voor een zachtere liefdevollere wereld. #ripple effect. 

Spreken vanuit je hart 

Wie het hartbewustzijn weet te herkennen en ontwikkelen, voelt zich levendiger, ervaart meer verbinding en heeft vaak meer moed om kwetsbaar te kunnen zijn. 
Wanneer je je kwetsbaarheid durft te laten zien, ben je echt en oprecht. Gewoon zoals jij bent, en niet anders. Hierdoor geef je jezelf de ruimte om volledig jezelf te zijn, incl. je schaduwkanten. Waardoor je ook je imperfecties kan omarmen. En dus je hele zelf kan omarmen…